Mobiele generatoren

 

Onderdeel van Hunter.be    
    HOME   •   TOEPASSINGEN   •   PRODUCTEN   •   FAQ   •   MEDIA   •   KOPEN   •   CONTACT    
         
   

Veelgestelde vragen

   
   

Welke generator heb ik nodig?

De mobiele generatoren verschillen grotendeels in energiebron en vermogen. Logischerwijs zal het vermogen de keuze voornamelijk bepalen. Met de wetenschap wat voor apparatuur aangesloten zal worden kan een keuze voor vermogen worden gemaakt. Elektrische producten hebben een typeplaatje waar het benodigde vermogen staat aangegeven. Op de meeste elektrische gereedschappen en huishoudelijke artikelen staat het wattage vermeld. Voor grotere huishoudelijk apparatuur, zoals diepvriezers en wasmachines bijvoorbeeld, zal er mogelijk meer stroom nodig zijn dan staat beschreven. Dit kan zo zijn omdat ze meer stroom vereisen bij het opstarten en voor het op temperatuur brengen. Verder hebben de generatoren verschillende andere voordelen ten opzichte van elkaar, sommigen hebben bijvoorbeeld een zwaar industrieel frame, de mogelijkheid te draaien op ander gas (dual-fuel), wielen, de mogelijkheid om vermogens op te stapelen (parallel gebruik) of een urenteller. Wilt u precies weten hoeveel u nodig heeft? Om te weten wat de werkelijke benodigde hoeveelheid is, is het raadzaam de fabrikant te benaderen en te vragen naar het start wattage en verbruik, met de vermelding van het modelnummer.


Wat voor olie heb ik nodig?
Tijdens het najaar, de zomer en de herfst is de 10W30 aangeraden. Als dit niet beschikbaar is dan biedt de 10w40 een goede tweede keuze. Tijdens de wintermaanden heeft de 5W30 de voorkeur.


Waarmee moet ik tijdens een stroomstoring rekening houden bij het aansluiten van een generator op mijn huis?
Het belangrijkste is dat de generator helemaal afgezonderd is van het elektriciteitsnet, zodat de generator niet ieder die daarop aangesloten is probeert te voorzien (de buurtbewoners). Tevens biedt het veiligheid aan een eventuele werknemer die het stroomnet probeert te repareren. Hoe zorg ik hiervoor? Een gekwalificeerd elektricien zal een bezoek moeten brengen om een dubbelpolige (break-before-make) schakelaar te installeren tussen de elektriciteitsmeter en het gebouw. Deze zal de generator met de installatie in verbinding brengen.


Ik wil graag de aardlekschakelaar gebruiken, kan dat?
Een generator is anders dan het stroomnet, terwijl een generator een “zwevende aarde” heeft, heeft het stroomnet een neutrale aarde. Een aardlekschakelaar zal meestal niet nodig zijn, de generatoren zijn ontworpen om veilig te werken zonder het gebruik van een aardlekschakelaar. Wilt u toch een aardlekschakelaar gebruiken, dan kan een elektricien dit eenvoudig wijzigen. Hij zal de generator configureren op dezelfde manier als de netvoeding. Hij zal daarbij ook een aarddraad aan de aarde terminal toevoegen. Wanneer een generator is aangepast betekent dit echter wel dat een aardlekschakelaar en aardpin (tussen de generatorbehuizing en de grond) altijd zal moeten worden aangesloten. Dit kan in sommige gevallen niet mogelijk zijn (wanneer u de generator bijvoorbeeld mee wil nemen) vandaar dat het de voorkeur heeft de generator niet aan te passen.


Hoe weet ik hoeveel geluid de generator produceert?
DCA (Decibel) is een eenheid om de intensiteit van geluid te meten. Generatoren worden echter gemeten in de industrie, over 7 meter. De generatoren moeten aan de EEG-voorschriften voldoen, hiervoor worden ze gemarkeerd in LWA, een andere meting van geluid. Om meer beeld te vormen kunt u bij 30 DB denken aan een slaapkamer s’ nachts, bij 60 DB aan typische kantoorgeluiden, aan 90 DB aan een stadsbus en aan 120 DB aan een klopboormachine. De pijngrens ligt ongeveer op 115 DB, langdurig luisteren naar geluiden boven deze grens kan schade op langer termijn veroorzaken. De generatoren zijn beneden deze grens en er zijn zelfs stille generatoren die minimaal geluid produceren.


   
   
Koop nu uw mobiele generator!


De mobiele generatoren van de merken Champion en Warrior  worden in de Benelux geleverd door Hunter & Van Twist. Voor informatie en bestellingen bezoekt u de website!

MEER INFORMATIE     

Website Kemper en Van Twist
   
    © Hunter & Van Twist | Adres: Helststraat 49/51 (unit 11) B-2630 Aartselaar | Tel. +32(0)3 - 820 55 60